Tervetuloa Mikan venesivuilleOstaisitko tältä mieheltä käytetyn keppihevosen
Luottaisitko tämän näköiseen mieheen?
Pukki
Vai luotatko enemmän tähän vanhaan veijariin?

Kas siinä vasta pulma

 


16.4.2010

Oikein lämpimästi tervetulluut te kaikki ystävät kalliit sivuilleni. Olen jotenkin käsittämättömän työllistetty tämän hämmästyttävän suuren onnen, eli kolmen lapsen kanssa, joten valitettavasti en ole tänne juurikaan mitään ehtinyt tekemään. Sanottakoon puolustukseksi, että olen tehnyt monia muita kotisivujuttuja sinne tänne ja ollut varsin tuotannollinen esimerkiksi Facebookissa. Siispä avasin Facebook ryhmän, tervetuloa tutustumaan, kaikki tutut ja tuntemattomat.

 


26.11.2009

Nyt kaikki miehet joukolla ostamaan vaimoillenne hoitoja minun vaimon hoitolasta. Sillä on kauaskantoisempia vaikutuksia kuin arvaattekaan. http://www.hoitohuonefredrika.fi


28.10.2009

Olen aktivoitunut pitkästä aikaa. Tein videoita 


27.1.2009

Kävästiiin Taimaassa ja vietimmä joulun, kohta pitäis alkaa venemessuja väkästämään. Omat venehommat ei oikein kiinnostas vitunkaan vertaa. Ammatin varjopuolia. Päivitin pikkaisen noita venesivuja. Kuvakollaasia vuosilta 2007 ja 2008, parantelen kuvatekstein, kun ehin.

Tekasin parit sivut. http://www.bändi.fi ja http://www.fintank.fi.

Penikatki alkaa olemaan jo jonkin kokosia. Hyvä niin, kolmas pitäs päsähtää kesällä. Ou jee, niillä kyllä pärjäilee.

Iina kuurmoottaa Eskoo thaimaassa


16.10.2008

Vene on nostettu ja piha on laitettu, kesä on lusittu ja talvi tulossa. Siinäpä tärkeimmät.


9.3.2008

On hyvä kerran vuodessa kertoa ja valitella, että eipä tuu paljon nykyään kirjoiteltua. No okei. Poika syntyi hieman yli vuosi sitten. Yhdistettynä tyttäreen 3V ja isoon puuveneeseen ja perheenisän velvollisuuksiin, päivätyöhön ja lisätyöhön puoliammattilaisena muusikkona, karsii aika paljon turhia höpinöitä veks. No jotain oon väsänny. Tein yhdet sivut. http://www.c-tape.fi Ottihan nekin oman aikansa. En lupaa enään mitään. Teen mitä ehdin.

Venemessut. Tosi loistava tapahtuma ja paljon mielenkiintoisia ihmisiä. Kaikin puolin mukavaa olla duunissa itse messuilla. Messujen rakentaminen ja purku on sen sijaan syvimmältä perseestä olevaa puuhaa jonka soisin ilomielin vaikka pahimmalle vihamiehelleni.


17.2.2006

Moikka taas kaikki

Venemessujen aikaan aina jotenkin aktivoituu tähän hommaan. Päätapahtuma on jälleen menossa ja suu kuivana saa jauhaa jargonia aamusta iltaan. Raskasta mutta osin palkitsevaa.

En ole joutanut juurikaan sivuja päivittämään perheellisen päivätyötä tekevän  omakotitalossa asuvan keikkamuusikon vapaa-aika on suhteellisen kortilla. Päivitän sivuja JOSKUS.

Nyt viimeksi tein meidän kitaristin kanssa vetämällä DUO projektille sivut. Käykääs katsomassa. www.mikavanhala.fi/duo Hommaan meni aikaa ruhtinaallisesti suhteesa sivujen määrään. Keijo Halttunen on kaveri, joka on funtsannut ulkoasun noille ja meidän arvonherrojen sivuille myöskin.

Uusin tulokas perheeseen syntyy ihan anytime, joten ollaan tässä maha pitkällä ja paska jäykkänä ihan odotuskannalla. No Jorvin keskussairaalaan on matkaa kokonaista kolme kilometriä, että tuskimpa tuo nyt Transportterin takalosteriin syntyy.

Pistetääs tytöstä,  kuva. On muuten ihan Rolandin ( soitinmerkki) tyttöjä henkeen ja vereen. Pimputtelee siinä isin keikkaurulla menemään. Jätin oman huoneen oven auki ja kuulin yhtäkkiä jotain ääniä ja säksätystä omasta huoneesta. Iina oli kuvunnut jakkaralle pannut Rolandin tulille ja komppikoneen säksättämään ja lauloi tuiki tuiki tähtönen. Kuva on napattu vaivihkaa äkkiä, ennen kuin huomasi.

Iina Soittaa
Suurenee klikatessa18.8.2006

Moikka Rakkaat ja uskolliset lukijani

On hienoa, että lukijakuntani on uskollista ja käy aina aika-ajoin tarkistamassa kuulumiseni.

Nyt on menossa uiva venenäyttely jossa paasaan jargonia, niin että suuta kuivaa. Työpaikkakin vaihtui maaliskuun alusta Oy Vestek Ab:ksi.

Kesä oli hieno ja Wilma on vielä hienompi vene. Olimme sillä parin viikon saristomeren reissun, sekä kaikki mahdolliset viikonloput. Oli onnistutnut ostos.

Päivittelen taas sivuja, kun tässä ehtii. On ollunna vähän hoppua6.4.2006

Terve taas.

Kevät tulee, yhtävarmasti kuin kevätflunssa.  Ensimmäisen kolmen päivän jälkeen uudessa duunissa, olenkin sitten jo sairaslomalla, vedessä makaamisesta Wilman alla. En muiustanutkaan kuinka ylitsepääsemättömä vittumaista on rapata veneen pohjaa puhtaaksi. Aivan käsittämättömän sairalloisen paska homma. Olen jo kokeillut erilaisia keinoja ja aina vetänyt vesiperän. Ongelmia on kaksi. 1. maalin kuumentamiseen tarkoitetut vehkeet ovat olleet riittämättömän tehoisia. 2. työmiehen suojaaminen veneestä tippuvalta paskalta, ilmassa leijuvalta myrkylliseltä höyryltä  ja maassa olevalta vesilätäköltä on yhtäaikaisesti lähes mahdoton tehtävä. Kaasunaamarin kanssa ei voi käyttää suojalaseja ts. roskat menee silmiin ja päinvastoin. Vedeltä ei voi välttyä mitenkään... Nyt ollaan siis kipeenä ja veneestä putsattu neljäsosa.

Sitten se tärkein juttu. Nyt olisi mytävänä halvalla kylmäpuristettua pellavaöljyä. Ostin sitä reippaamman erän, joten sitä jää yli Wilmasta. Hinta on lähes ysträvälliset 3,5 eur litra 20 litran astiassa. Jäljellä on kolme ylimääräistä astiaa hopi hopi ostamaan. p. 0400744981. Muuta jännää romua löytyy täältä14.3.2006

Hyvää kevättä koko sakki.

Mikavanhala.fi sivuston päivitys on ollut viimeisen pari vuotta korkeemmassa kädessä. Tässä on ollut pikkuisen parempaakin tekemistä. Viimeksi kuluneen vuoden saldo. Lapsi, omat häät, veneen myynti, omakotitalon rakennus, veneen osto, kolme muuttoa ja asuinpaikan vaihtoa, jouluksi uuteen kotiin. Niin ai niin otin tuossa lopputilin töistäkin viikko sitten, katsotaan mitä tuleman pitää.   Tuossa välissä ei aina tule hirveästi mieleen päivitellä sivuja.

Talo on valmis. Sen rakentaminen kesti lupien saannista tasan 6kk muuttokuntoon.  ( 14.6. tuli luvat ja 16.12. muutettiin sisään. ) Muuttokunto tarkoitti tässä tapauksessa jopa listoitusten tekoa. Talo on sisältä hyvin vähäisiä töitä vaille. Suurimmat puutteet koskee lähinnä pieniä hyllytasoja, verhokiskoja lamppuja kalustamista etc. Ulkona odottaa vielä pihatyöt ja jonkinlaisia pikuvirittelyjä.

Ulkona tosiaan... siellä odottaa myös Wilma, 5 tonnia lahoavaa puuta. Siihen pitäisi tehdä vähän sitä tätä ja tuota, jotta se pysyy kunnossa.

Kyllä tässä hommaa riittää.

ps. Palaute sivu toimii taas parin vuoden tauon jälkeen. Ei muuta kuin rohkeasti palauttelemaan vaan.


7.11.2005

Hyvää syksyä koko sakki.

Valitettavasti en ole hirveitä ehtinyt kirjoittelemaan ja tyydyttämään teidän suunnatonta lyriikan ja sanojen sekä kuvien leikin ahmintaa tällä sivustolla. On ollut meinaan vähän parempaakin tekemistä. Alkutalvi meni hämmästellessä uutta tulokastamme Iinaa, sitten meni alkukevät taloprojektia käynnistellessä. Sen jälkeen onkin olut vähän kiireempää sen talon kanssa. Ei siinä vielä kaikki. Tietäähän sen, että kun on kesän pois vesiltä niin se kiima yltyy syksyllä ylitsepääsemättömäksi ja ei se auttanut, joutu ostamaan veneen.

Nanne, uusi konkurrsi
Paisuu hipeltäessä hiirellä

Siis nyt ollaan ihan korvia myöden kusessa. Talo on puolivalmis, vene peittelemättä ja velkaa niin että meinaa paskat mennä housuihin.
Talo
Paisuu hipeltäessä hiirellä

Mutta yhden asian kannan olen muuttanut. Tuolla alempana valitan sitä, että kun ei pääkaupunkiseudulla kaavoiteta tontteja ja tonttipula on valtava

EIKÄ TARVII KAAVOITTAAKKAAN. Tontteja on ihan tarpeeksi vallitsevaan tilanteeseen nähden ja pientaloja ihan riittävästi. Kaupunkien ei tarvi kaavoituspoliittisesti puuttua ollenkaan pientalojen rakentamiseen, vaan antaa markkinavoimien päättää vapaasti tonttien hinta. Elämmehän kapitalistisessä yhteiskunnassa!!!

Ai niin, päivittelin kiisken remonttia hätäiseen tuonne Fiskari 03 sivulle. Aloin kirjoittamaan uutta juttua uudesta veneestä, mutta hoksasin, että vanhatkin on vielä kirjoittamatta. Samoin talostakin olis pari sanaa kerrottavana. Tulee joskus, tai sit ei.

Ai niin ja vauva on ihana!!!
Iina
Paisuu hipeltäessä hiirellä

3.1.2005
Huutaapi

Hyvää uutta vuotta koko revohka.  Taas on aikaa vierähtänyt ja vuosi vaihtunut. Aika vauhdikas oli kulunut vuosi ja sitä ja tätä tuli puuhattua. itäs tässä sitten ihan loppuvuodesta on puuhattu. Kiisken remonteista en juurikaan ole ehtinyt mitään laittaa. Ainoa pikku juttu oli, minkä sain tehtyäa tuo Orvokin venejuttu. Se on nyt valmiina tuolla ihasteltavana.

No tulihan se "Orvokki"kin sitten. Projektinimenä meillä oli esikoisellemme Yrjö-Orvokki, ja kun hän tyttö kerran oli, niin kutsuttakoon häntä sitten toistaiseksi Orvokiksi. Vanhemmat kun ovat läpensä pihejä, nin syntymäpäiväksi sattui jouluaatto. Eipä tarvi ostaaa, kuin yhdet lahjat sitten vuodessa. Selkeetä säästöä... Tossa oikeella siis meidän  hieno ja sivistynyt sekä hiljainen  rimpressamme viikon vanhana.

Kiiski on myyty!!! Näin se vain sitten on.

Ensimmäiseksi tähdenän, että älkää helvetissä pistäkö kylille huhua ensinnäkään siitä, että vene on myyty sen takia, että meille tuli lapsi. Se ei pidä todellakaan paikkaansa. Toinen vielä pahempi vale on se, että se oltaisiin myyty rahapulasssa, vaikka se on aina ihan pätevä syy.

Ostimme tontin tuossa kuukausi sitten ja alamme rakentamaan Espooseen omakotitaloa ensi keväällä / alkukesästä. Kuten tiedetään Kiiskikään ei ole mikään pikkutöisin eikä mikään edullinen omistettava. Päätime siis myydä sen, siitä syystä, että meillä ei tule olemaan aikaa noin kahteen kesään juurikaan veneillä, eikä varsinkaan pitää kiiskeä yllä. Laskin, että veneen omistaminen vaatii noin kuuden viikon työn vuodessa ylläpitoon. Kolme-neljä keväällä, kaksi-kolme syksyllä. Peittelyineen lakkauksineeen varusteluineen nostoineen laskuineen. Lisäksi menee vakuutuksiin  ja laituripaikkaan sekä muut kulut päälle.  Toiseksi, meillä on tarvittaessa kyllä mahdollisuus päästä merelle, kun niin haluamme, joten pahimman tuskan voi siis välttää.

Veneen uusi omistaja on aktiivinen puuvene harrastaja, joten vene meni hyvään kotiin. Uusi omistaja informoikoot itse itsestään, kun sen aika tulee.

Päräytämme ton talon tossa ensin pystyn ja sitten pitää kattoo mitä venettä sitä alkais väsään. Olen tossa CAD:illa suunnitellut taloon sen verran isoa autotallia, että ainakin tollasen 8metrisen pikkufiskarin sinne lykkää sisälle ihan helposti...
30.10.2004

Kiiski on nostettu aikoja sitten ylös ja on nyt peiteltynä odottamassa talvea. Kiirettä on pukannu monella saralla, jotenka sivujen päivittelyt on jääneet hieman heikolle. No hätäseen tekaisin tuossa yhden jutun. Tuota jälkikasvua odotellessa olen väkästämässä meidän projektillemme joka on nimeltään Yrjö-Orvokki ensimmäistä venettä.  [Juttuun pääset tästä]

Mitäs muuten, ei mitään ihmeempää. Töitä piisaa joka ilta iltaan asti milloin milläkin saralla. Sen minkä hartiapankki tuo, verottaja vie. Jos se ei ole verottaja, on se joku saatanan elämäänsä kyllästynyt, lukutaidoton Vantaalainen pysäköinninvalvoja äijä.  Tiesittekö, että paperille piirretty parkkikiekon näköinen ja kokoinen esine, jossa on merkattuna parkkkikiekkomaisesti saapumisaika, ei käy. Mä en tiennyt.

Voin sanoa, että ainakin minä olen niin lopensa kyllästynyt tähän saatanan ruuhkasuomeen. Koko kehäkolmosen sisäpuolinen alue ottaa niin kupoliin, että meinaa räjähtää. Istut saatana joka päivä puolitoistatuntia niitten perkeleen leasingvolvojen kanssa kehäkolmosella kyrpä otassa ja nitkutat kävelyvauhtia kolme kaistaa suuntaansa olevaa tietä, kun yhdet saatanan liikennevalot tukkii koko tien. Sitten kun pääset vapaalle tielle ja eikö ne satanan leasingautot oo siellä ransportterin takapuskurissa räpsyttelemässä valoja, että edelle pitää päästä, edelle pitää päästä. Minkä sille voi, että paku ei  kiihdy samanlailla kun se kaks ja puolikas bensakone, johon ei ite tarvi ostaa bensaa Mutta sitten kun mennään pienemmälle tielle on sinne joku perkeleen taliaivo kaupunkisuunnitteluinsinööri tehnyt ensin leveän ja hyvän tien, jota on mukava ajaa, mutta sitten on tehty sadan metrin välein töyssyjä. Ja eikö ne samat saatanan torvelot sitten mene kävelyvauhtia niistä töyssyistä yli. Ja mä puolestaan saan olla painamassa torvee takana. 
Ja palloniveliä  saa vaihtaa tämän tästä. Siellä on joku putkikatseinen insinööri hoksannutkin, että "helvetti maailmassa onkin kahden ulottuvuuden sijasta kolme ulottuvuutta, että tässähän onkin näppärä jutu hidastaa kulkua, kun vetästään tätä tietä ylöspäin tästä noin.  Ei tuo hidastekavennus tai mutka olekkaan niin jännä juttu. Tää töyssy maksaakin vähän enemän, tää on varmasti hyvä"

Sitten kun pitäis saada isompaa kämppää, on hinnat karannut ihan pilviin.  Ahneet grynderit ja maanomistajat, joihin luetaan mukaan eritoten kaupungit ovat keinottelullaan ja tonttipolitiikallaan saaneethinnat karkaamaan ihan helvettiin.  Tämä saatanan kehäkolmosen sisäpuoli, ei ole muuta kuin peltoaukiaa ja risukkoa, jos se on jumalauta, että sinne ei nyt muutama duunari saa mökkiä pystyyn. Ei ehei ollenkaan.  Kaupunki ei voi kaavoittaa tontteja, kun tarvitaan infrastruktuuria ja palveluita. Mitä helvetin palveluita! Jossainhan ne asukkaat on tähänkin asti käyneet lääkärissä, päiväkodissa etc etc, tarviiko se yhteispalvelupiste justiin siihen lykätä mihin niitä taloja rakennetaan.  Ei oo varaa, ei oo varaa, maksaa maksaa. Valittaa kaupunngit. Tekosyitä ja paskapuhetta.  Jos kuvitellaan, että kaupungilla kymmenen hehtaarin maa-alue, joka kaavoitetaan tonteiksi ja myydään vaikka kohtuullisen kokoisina tuhannen neliön tontteina veks. Eli siitä saa sata tonttia. Yhden tontin myyntihinta voisi olla vaikka kohtuullisena  tänä päivänä pitämäni 70000 eur ( vapailla markkinoilla hinta olisi tupla) saisi maaläntistä 7 miljoonaa euroa! Sillä ei pysty rakentamaan muutamaa soratietä ja yhtä yhteispalvelukeskusta, ehei. Eipä varmaan, elätetään silä muutamia elintapapummeja.  Niin sitten valitetaan, että infrastruktuurin tekeminen maksaa, juu maksaa tosiaan. Ne asukkaathan sen maksaa liittymämaksuina. omakotitalon aineettomat kustannukse ( luvat, liittymät, muut maksut) on helposti kymppitonnin) pottiin tulee miljoona euroa lisää. Niin tietysti kuka rakentaa ne talot, infran ja palvelut, töntekijät tietenkin. Yhden asuinalueen perustaminen tuo joksikin aikaa satoja työpaikkoja. Helpompi on niitä työttömiä hyysätä sinne kotiin, kuin pistää lapion varteen.  Espoon kaupunkin on aikonut lisätä tonttituotanotoaan jo pitkän aikaa. Viime vuonna kaupunki pisti myyntiin ja vuokralle kahdeksisenkymmentä tonttia. Meikäläisen jonotusnumero oli viidensadan pintaan. Tänävuonna ei tullut jakoon yhtän tonttia.

Voisin paasata vielä samaa linjaa esimerkisi metrokomediasta tai terveydenhuoltofarssista, mutta en jaksa. Tonttiasia vituttaa jo niin mukavasti, että tässä pärjäillään jo tällä. Helsinki, Espoo, Vantaa, herätkää ja hävetkää ja ajatelkaa talouttanne ja hyvinvointianne.  Vittuuntuneita kansalaisia on hankalampi kupata kuin onnellisessa autuudessa asuvia.

Mika


22.9.2004

Moikka jälleen, pitkästä aikaa.

Mikavanhala.com on sitten haudattu menneisyyteen, kiitos joker.com registraatinpitäjän ja iqs parnersin eli saitti.netin joka ko palveluntarjoajaa käytti. 9 kk meiskaamisen jälkeen lopetin ja siirsin sivustoni fi domainin alle. Joitain linkkivirheitä saattaa olla, mutta koettakaa kestää.

Nyt on kiire, joten ei tässä tämän enempää. Raportoikaa pajoista mokista mulle mika piste vanhala ät arvonherrat piste fi. Yritetään jaksaa.

Mika

ps. ai niin VEne lehdessäkin oli maininta ko sivuista...


31.5.2004


Tadaa, himakone toimii jälleen. Pikaiset silauksen sivustoon ja siellä täällä on taas jotain vähäistä tapahtunut. Lapsenvahtihuki iski ja lattialla rähmällään vinkupallon kanssa pyörien on saatettu bonzo taas umpiväsyksiin. Kohta se pirulainen taas herää ja taas mennään. Kiiski 2004 remppasivusto on nyt virallisesti avattu ja alan kokooomaan taas sinne juttua. 

Hätäisesti tempaisin msnänään kuvia, käykääs vilkaisemassa.

Sitten 50000 meni kävihjöissä rikki aika jees...

Mika28.5.2004

Tässä se on puoli vuotta hujahtanut, eikä ole joutanut kertomaan kuulumisiaan ollenkaan. Kiitokset runsaista palautteista ja anteeksi osalle palautteisiin vastaamatta jättämisestä. Tässä on tätä säpinää ollut koko kevään sen verran, että joutuu karsimaan kaikesta. Tietokonekkaan ei ole ollut kotona pystyssä, kun XP lisenssi expiroitui, eikä ole jaksanut aktivoida sitä. Minä laiskimus hyi hyi.

No Kiiski on jokatapauksessa vesillä ja kelluu hyvin. Tämän vuoden remonttikalenteri oli: Tekniikka uusiksi, kattoluukku, konekoppa ja sisäkatto. Tämä tekniikka uusiksi termi käsittää siis täyden konerempan, ohjaus ja hallintalaitteiden kaapeleineen uusimisen, sekä sähköjen ja kojelaudan ja mittariston uusimisen. Hommaa oli niin pirusti ja sitä riittää vieläkin sisäpuolelta venettä. Enää ei ole kuin keulahytin ulkoseinät, jossa ei ole mitään tullut tehtyä.

Sitten uusin kaverimme Bonzo. Pikkuinnen Jackrusselinterrierin narttu. Se on niin söpö ja viksu että. Nyt se on viettänyt meillä pari päivää ja tänään sen pitäisi päästä ekaa kertaa Kiiskelle. Saa nähdä miten koiran marinointi lähtee onnistumaan.
Klikkaa niin näet karvaturrin isompana
Bontso

Jatkamme harjoituksia

Mika2.1.2004

Vuoden ensimmäiset päivitykset ja vielä aika nopeasti, olen ylpeä itsestäni. Toisaalta eilinen päivä ja uuden vuoden aiheuttama olotila ei antanut aihetta minkäänlaiseen ylpeyteen, eikä myöskään voimavaroja mihinkään muuhun, kuin keskittymiseen hengissä pysymiseen.  Nyt on uusi ja terve elämä, eilisen Espital Special pizzan (7 eri täytettä, suosittelen Pizzeria Espital Kuitinmäen ostoskeskus, Olari) jälkeen ollaankin sitten tehodieetillä. Nälkä vilu ja vitutus painaa päälle, kun kiristävä tuppivyö pitää pullataikinaksi paisunutta mahaa hädin tuskin paidan alla piilossa.

Päivitin Kiisken 2003 vuotis remonttisivua. Viilasin kuvakokoja ja tekstiä uuteen uskoon. Sain vihdoin kirjoitettua tuonne kylmäkonesivulle asiaa. Sinne tänne laittelin jotain vähäpätöisempiä pikkujuttuja. Yritin taistella include komennon kanssa, jolla yritin saada fiksua navigointinappirivistöä tuonne veneprojektisivujen yläreunaan, ei vaan alkanut toimimaan prkl.

Mitäs sitten vielä. Kiisken moottori on irti ja tällä hetkellä AK-Marine:n pajalla. Remontti koneelle alkaa ensi viikolla. Tarkoitus on pistää kone täysin uusiksi. Koneessa ei ollut mitään muuta vikaa, kuin se, että vesiletkut oli hieman typerästi vedetty ja lämmönvaihdin vei turhaa tilaa. No nyt kun se sitten revittiin irti, vedetän koko pannu auki ja vaihdetaan kaikki tiivisteet ja laakeroidaan sekä rengastetaan, mikäli tarvii.
Maunomoottori
Mauno moottori menossa pentti pickupin kyydissä keijo korjaamolle
*mikavanhala.fi suosittelee Mercruiser, Mercury, Honda, Yamaha ym huolloissa ,
AK-Marin Verkkokatu 9,Helsinki
09-7532654.
Ford tradereihin siellä ei kosketa pitkällä tikullakaan ;)

Asunnolla alkaa olemaan remontti voiton puolella Uusittiin Jennin kanssa kaikki pinnat kaikista huoneista, puhkaistiin yksi seinä ja olen tehnyt syksyllä hieman huonekaluja. Porstua pitäisi vielä maalata ja listoittaa, sekä paskahuusiia entrata. Näyttää siltä, että noista paskahuusien remonteista ei pääse eroon.  No mä oon tottunu tekemään kaikkea paskahommia.

Ai niin, nyt kun tässä päästiin näitten kuvien kanssa vauhtiin, niin laitampa muutaman kuvan, kun niitä on nelisen tuhatta tullut kohta otettua.  Tässä pari kuvaa Olhavasta. Tuossa kesällä kävin siellä ja syksyllä Maiva-aikaan (maiva = merimuikku). Noin niinkuin tuli mieleen jälleen se Merikarhujen pullistelu siellä venelehdessä. Tässä pari esimerkkiä siitä veneilykulttuurista ja ja ihmisistä ketkä sitä "perinteistä" oikeasti edustavat kiiltävillä miljoonaveneillä patsasetlun sijaan. Tuossa nyt esimerkkinä Äiti, Markku eno ja heidän serkkunsa, kohta kahdeksankymppinen Ville.  Suku on pulannut merellä niin kauan kuin kukaan muistaa.

Äiskä
Äiti Ritva tulossa rysältä. *Huom, perässä ei ole suomenlippua.
  Maivasavottaa
Tervaskannot maivasavotassa. Äiti ja Naapurin Ville joka on tullut hakemaan paistinkaloja. Jäähileen seasta soudettiin verkkoja ylös pyhäinpäivän aamulla.
saalista
Muutama Maivaverkko, niinkuin tikattu täyteen. Markku-eno kohottelee verkkoa

Palailemme edelleen

Mika

19.12.2003

Kirjoittelin hätäisesti kiisken viimevuotisista rempoista jutun loppuun. Tänään oli vimeinen päivä duunissa ennen joululomaa. Kaksi viikkoa voi olla pois pyörittämästä kapitalismin pyöriä, käy, täytyy sano, että käy oikein hyvin.

Mainos jälleen. Käykää katsomassa http://www.banditori.com siellä on uusin aluevaltaus tuloillaan.
Muistakaa siis kaikki, jotka tarvivat musiikkia elämäänsä. minulta sitä kannattaa kysyä ensimmäisenä!!!

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE

Mika


30.11.2003

Kävin vähän kirjoittelemassa Kiiskestä uutta juttua. Käykää vilkaisemassa

http://mikavanhala.fi/venesivut/veneet/kiiski03/

Mika

19.10.2003

Niin tuskaista niin tuskaista on tämä kotisivujen päivittäminen. Jos nyt kumminkin alkaisi jotain tulemaan pikkuhiljaa. Kone on täydessä iskussaan ja melkein kaikki ohjelmat asennnettuina kiiskikin on peiteltynä ja pikkuhiljaa alkaisi olemaan aikaa päivitellä juttuja. Pitänee aloittaa kiisken viimekeväisistä kunnostuksista

Jatkamme harjoituksia

Mika


19.9.2003

Vituttaa edelleen se venelehden juttu, tosissaan.  Tästä lähtien lupaan, että taistelen kaikin voimin turhaa pelleilyä ja pokkurointia vastaan kaikessa veneilyssä.  Tiedän, että ihmisillä on tiettyjä kulku ja käyttäytymissääntöjä, joilla he kulkevat vesillä ja joka on ainoa ja oikea. Aina kun on kyse säännöistä, jotka on tyyliin "Meillä on tapana ollut" tai "yleensä aina on tapana" niin heitän niille pitkät. Normaali järjellä varustettu ihminen, joihin itseni luen, (vaikkakin joku voi olla toista mieltä) osaa hoitaa hommat.

Onneksi sitä helpottaa, etten ole ainoa, joka on samaa mieltä. Jätin sivulle mahdollisuuden vastata anonyymisti asiaan. Yhtään negatiivistä palautetta ei tullut, kaikki oli positiivisia. Laitan kommenteja juttujen alle, sitä mukaa kun saan luvan niiden kirjoittajilta niiden julkaisuun.

Kiiski nousee parin viikon kuluessa ylös. Kesä on muuten mennyt heinosti. Ensimmäinen kesä, jolloin kiiski on ollu todella miellyttävä matkavene. Kaikki ominaisuudet ovat pelanneet sangen luotettavasti ja ominaisuuksia on ollut riittävästi.

Uusia venejuttuja ei minun taholtan ole tullut, mutta pari kaveria on niitä kirjoitellut sivulle http://www.mikavanhala.fi/venesivut/veneet/muidenveneet , käykääs vilkaisemassa.

Mitäs muuta. Kiitoksia kaikille yhteyttä ottaneille ystäville. Huomaan, että sivuilla on todella lukijoita ja kiitollisia niitä, olen saanut todella hyvää palautetta. yritän vastata kaikille niille, jotka minulle palautetta lähettävät. Jos joskus jää vastaamatta, johtuu se siitä, että olen ollut suhteellisen kiireinen, sekä työni, että vapaa-aikani puolesta. Nyt minulla on uusi ja uljas kiinteä netti yhetys uudessa ja uljaassa asunnossani, joten voin päivitää sivujani useammin

Hyvää syksyä kaikille

Mika


20.8. 2003

Vittuunnuin tosissaan venelehden 7/2003 numerosssa olleeseen juttuun "ajatuksia veneilykultuurista". Lukekaa toki vastineeni aiheesta tästä [Veneilykulttuuri]

Mika19.8.2003

Nonniin, kesä on sitten melkein ohi. Parit rapujuhlat ja sitten vene ylös. Näin se menee äkkiä veneilijän kesä.

Itse vietin lomaa ansiokkaat 6 viikkoa, joista ehdin Kiiskellä olemaan kokonaiset 8 päivää. Ohjelmassa oli pohjoisessa kotona pientä remonttia mökillä ja kotona, pation tekeminen Latokaskeen ym. touhua sen enempiä luettelematta.

Kiiski on jokatapauksessa ehjänä edelleen ja tämä kesä tähän asti on selvitty ilman haavereita. Ensi kauden remonteista pitää sitten kirjoitella enemmän, kun saan ruuhen kuiville. Kyllä täytyy sanoa, kun tuossa tuopissa olin vartioveneenä, että Scyllahimo tuli taas raapimaan kannuksille. Jos tässä vielä joku päivä saisi vähän rahaa ja myisi Kiisken pois, niin minä sellaisen ehkä vielä....

Sitten, että ei mentäisi ihan vaan joutavan jaarituksen piikkiin, kerron teille puuveneihmisille suuren ilon joka on nyt kohdannut tämän sivun lukijoita. Vasemmassa alakulmassa havaitsette uuden otsikon, Verkkokauppa, jonka alla lukee Stanley työkalut. Hyvä ystäväni ja RYCP:n kommodori Kalle, tuo maahan nykyään Stanley työkaluja ja linkki on hänen verkkokauppansa sivuille.  Suosittelen käymään vilkaisemassa. Omassa pakissani onkin jo ehdottomat välineet, mikä suosittelen välittömästi hankintalistalle, jos et nitä omista. Iso penkkihöylä, kavahöylä ja huulloshöylä.

Tämä oli siis selkeä ei-kaupallinen mainos. Kaupallinen se olisi jos hyötyisin tästä enemmän kuin kaljatuopin Kivenlahden Be Happyssä. (vinkki vinkki!)

Ai niin, vielä yksi juttu. mikavanhala.fi:in kävijämäärä on hienoisessa kasvussa. Juuri tarkistamani 12kk kävijämäärä oli  36775 Kiitkokset kaikille!

Tällaista tällä kertaa.
 

Tv
Mika11.6.2003

Täällä ei ole paljon tullut sivuja päiviteltyä. Kiitoksia kumminkin kaikille, jotka ovat laittaneet palautetta ja kertoilleet saamistaan "kokemuksista" lukiessani sivujani.

Kiiski on jokatapauksessa vesillä, eikä sitä ole myyty, epäilyistä huolimatta. En rakentanut taloa, vaan ostin asunnon, johon ei tarvinnut myydä venettä, mutta jonka aiheuttama velka ei anna sijaa vaihtaakaan sitä. Kiiski sai kesälle 2003 upouuden vessa, lämminvesivaraajan painevesijärjestelmineen, sekä tuliterän integroidun jääkaapin. Tänä kevännä tuli siis tehtyyä kohtuullisen vähän.
Kevät ei ollut helppo missään nimessä. Isäni kuoli 15.4. lyhyen 2viikon sairaalassaolon jälkeen, siis juuri kaikkien kevätkiireiden keskellä. Se vei työmotivaatiot vähiin. Hautajaisjärjestelytkin pohjoisessa veivät pari viikkoa aikaa.

Sitten vielä piti samassa hässäkässä muuttaa uuteen asuntoon ja tekaista piha sinne uusiksi. Edellinen omistaja ei ollut huoltanut pihaa vuoden -89 jälkeen. Takapihalla oli sammalpohjainen polvenkorkuinen kulottunut heinikko ja pihalle kulun esti miehen korkuinen pusikko. Nyt on uudet nurmet kylvetty ja mansikat sekä ryytimaat kasvamassa.

Olenkin ottanut menetettyä aikaa kiinni jatkamalla vuorokautta. Olen painanut 6 viikkoa pitkää päivää, lopettaen yleensä noin 23-00 aikoihin. Nyt alkaa hommat pikkuhiljaa olemaan tehtynä ja voi alkaa juhannuksen odotukseen. Kiiski huutaa vielä rereoiden kiinnitystä, kaikuluotainta ym pieniä sähkötöitä, mutta ne menee vasemmalla kädellä.
 

Palailemme edelleen asiaan

Mika
 26.2.2003

Noniin, tässä pitää tännekkin jotain välillä kirjoittaa. Kiiski kerkesi hetken tuossa olla jälleen myynnissä, mutta piti ottaa se sitten pois. Myin asunnon ja suunnittelin omakotitaloa, joka olisi vaatinut kaiken ylimääräisen maallisen omaisuuden realisoimista rahaksi.  se projekti näyttää nyt kusevan ja toiseksi räystäät tippuu kilpaa nenäni kanssa siihen tahtiin, että ei tässä enää malta mitään taloja alkaa suunnittelemaan. Kiiskessä on ihan tarpeeksi kaikkea kivaa puurtamista. Voi Kiiski raukkaa. Se on ensimmäisenä hävityslistalla joka tilanteessa, kun isännällä alkaa mieli muuttumaan.

Kotisivuilla on lämmittimet sektioon lisätty Safire 3200 mökkikaminan asennuskertomus. Kiitokset siitä Borgströmin Åkelle, joka lähetti julkaisuvalmiin artikkelin. Purin sen vain suoraan verkkoon. Juttu löytyy tästä. http://mikavanhala.fi/venesivut/lampparit

mikavanhala.fiissa on nyt ennätysmääriä kävijöitä. 3000 kk raja rikkoitui helmikuun aikana. tällä hetkellä näyttää helmikuulle laskuri 3226 erillistä kävijää, vaikka kuukausi ei ole edes lopussa. Edellinen ennätys oli tammikuulta 2938 kävijää. Viimeisen 12kk aikana kävijöitä on ollut yhteensä 27329.   Näköjään nämä sivut kiinnostaa muitakin kuin itseäni.  Kiitokset kaikille.

Valitettavasti en oikein ehdi hirveästi näitä päivittelemään, mutta vähän kerrassaan kumminkin.

Royal Yachting Club Of Pannulaakson sivuillekin onn jotain tehty. Käykääs vilkaiseen niitäkin. http://www.royalyachtingclub.com

Palailemme edelleen asiaan

Mika3.1.2003

Päivittelin hieman juttuja. Poistin karttanäytöästä kertovan tarinan torson kelvottomana. Lisäsin konerempasta kertovaan tarinaan ihan uuden jutun. lämppärit sivuilla on uusia lämmittimien datasheetteja ja tarinaa. Kaljat kylmäksi sivulta löytyy toistaiseksi muutama kuva aikoinani askartelemastani kaljanjäähdyttimestä. ikkunatiivistesivulla Timo liusvaara kertoilee omasta ikkunaremontistaan.

Ulkona on pakkasta -23 astetta ja Vit***aa tulis kesä, tai edes venemessut.

Mika

Ai niin käykää vilkaiseen http://www.harmonikkahuolto.net24.10.2002

Lällälllää Mitään ei ole päivitetty täällä, sekunhan kirjoittelen. Jotain pientä kumminkin http://www.orkesteri.info on avattu ja siellä voi käydä katselemassa meidän uuden bändimme uroita. Mitään muutosta vanhaan ei ole. Äijät on ihan yhtä rumia ja musiikki yhtä paskaa, mutta kompensoimme sen nostamalla hintoja... No ei vaiteskaan. Kyllä me jotain kumminkin osaamme soittaa, metäskukkia ja uralin pihlajan, sitten taas alusta... ;o)

Palaute sivu on myöskin korjattu, se toimii

Kiisken remonttisivut laitoin uusiksi jo kesällä, mutta empä jaksanut tälle sivulle laittaa mitään sen kummempaa informaatiota. Kaikkeen muuhun hommaan tuo aika tuppaa menemään, ja näiden päivittely jää sitten hieman retuperälle.

Kiiski oli myynnissä välillä ja otin sitten pois myynnistä. Jostain syystä ei ollut tosi ostajia liikenteessä. Kiikarissa olisli ollut iso Scylla, joka olisi vaatinut "pientä laittoa". Onneksi Ihmiset olivat sen verran laatutiedottomia, etteivät ostaneet Kiiskeä pois, ja voin ensi kevännä nauttia parin vuoden uurastuksen korkoja ja tiputtaa Kiisken veteen tyyliin, "myrkkymaali ja pari kerrosta lakkaa"

Eipä tässe sen kummempia, pikkujouluaika alkaa olla käsillä ja viikonloput meneekin sitten soittohommissa. Palaillaan tammikuusa, kun on kaikilla perse auki ja mähötellään koton

Hasee26.7.2002

Ompa taasen aikaa vierähtänyt viimeisestä päivityksestä, mutta parempi myöhään jos ei ollenkaan.

On toki ollut muutakin tekemistä. Tuo Kiiski on aiheuttanut aika reippaasti puuhaa vapaa-ajalle, joka muutenkin niukka tuppaa olemaan. Kiiski on jokatapauksessa onnellisesti vedessä kaikkien remppojen jälkeen. Mitäs minä niitä tässä kertomaan, lue toki perempää netin syövereistä, vaikka tästä

Webihommat on olleetkin sitten vähemmällä. Royal yachting club of pannulaakson sivut tulivat valmiiksi jo aikoja sitten. "Kosteahkot" avajaiset merelliseen tyyliin olivat maaliskuussa laurinlahden venekerholla. Käy tutustumassa: http://www.royalyachtingclub.com

Eipä täsä muuta kuin hyviä veneilykelejä kaikille. Oman lomani loppuosa alkaa elokuun toisella viikolla, nähdään jossain merellä.

Mika10.3.2002

Taas on muutama kuukausi mennyt, eikä mitään ole tapahtunut tällä sivulla. Nyt on sitten asiaa taas lisätty vähän. Kiisken kunnostus etenee jonkinmoista vauhtia, ja kirjointinkin siitä pienen tekstin tuonne "Retkivene" osastolle. Se löytyy tästä. http://mikavanhala.fi/venesivut/veneet/kiiski02 Ensi viikonloppuna 16.3. 2002 olisi sitten talkoot tiedossa Suomenojalla. Hommana olisi koko rungon hionta, ja kansien hionta sekä yhden kylkilaudan poisto, ja kumityynyjen vaihtaminen koneeseen (tarvii voimaa taka). Paikalla santapaperikalikoita kaljaa ja makkaraa.

Tällä sivulla on ollut yleensä myös tapana kertoa muitakin kuulumisia. No kerrotaan sitten.

Kotisivuhommia on hieman tullut värkkäilytä. Pikkuhuopalahden venekerho on saanut uudet sivut, käykääpäs katsomassa. Sisällöntuotannossa on vain vielä ollut hieman ongelmaa, mutta kyllä ne siitä. http://www.kolumbus.fi/pikkuhuoplahdenvenekerho Royal Yachting club Of Pannulaakso on samassa myöskin sivunsa. Ne ovat virallisesti vielä kesken, mutta 13.4.2002 olisi sitten virallinen avauspäivä.

Bändisaralla on ollut vipinää. Beatfeet on tällä hetkellä hieman offline tilassa, koska kitaristi lähti soittamaan Heidi Kukkulan taustabändiin HillStreetiin. löysinkin muusikoiden netin kautta uuden kokoonpanon, jonka kanssa teemme parasta aikaa töitä. Uudet sivut, kun kerrottava on, avautuu osoitteeseen www.orkesteri.info. Sen voin kertoa, että nyt on kova sakki, tästä kuuluu vielä. Että tällaisia, pysykäähän sivuilla, niin kerrotaan aina jotain, kun kerrottavaa on.10.12.2001
Jees kaksi kuukautta on mennyt ja tässä väliaikatiedotettaa. Tuossa noin kuukausi sitten jo laittelin päivityksiä Kiisken viimekevään ja alkukesän tapahtumiin, muutamilla kuvilla ryyditettyinä. sitä kannattaa käydä vilkaisemassa. Se mikä on ottanut aivan hemmetisti aikaa siirsin pari Wallaksen manuaalia PDF:ksi. Wallas 3000 manuskan laittoi Marko Terävä kuntoon ja itse skannasin Wallas 1600 huolto-ohjeen kaikkine kytkentäkaavioineen ja räjäytyskuvineen, sekä wallaksen yleisen huolto-ohjeen. Kannattaa ladata vaikka ovatkin aika isoja. Sain puristettua kokoa pienemmäksi OCR ohjelmalla sekä (lukee kuvan txt muotoon) vektoroimalla suurimman osan kuvista. Aivan sairaan hidasta hommaa.

Olkaa hyvä!10.10.2001
No niin, nyt siirsin sivut vähän paremmalle palvelimelle, jossa voi tehdä sivujen rakenteen sellaiseksi kuin haluaa. Mitään uutta juttua en vielä ole ehtinyt tekemään, mutta niitäkin tulee, kunhan saan tämän siirron suoritettua loppuun.

Kiiski on  nostettu nyt ylös ja peiteltynä Suomenojalla sisäpesua ja koneen syyshuoltoa vailla. Lämmönvaihdin ainakin tihkuttaa hieman, joten se taitaa mennä uusiksi, samalla kaikki muutkin putket konekopan ohella, mutta siitä lisää myöhemmin.19.6.2001
Ei kiinnosta niin ei kiinnosta. Kesällä on niin paljon muutakin puuhaa. No jotain on tullut ainakin veneelllä tehtyä. Pistän pari uudempaa kuvaa siitä Kiisken sivuille. Sitten onhan meillä uusi venekerho http://www.royalyachtingclub.com/

Kaikille hyvää juhannusta. Pitäkäähän sepalukset kiinni.


21.4.2001
Nyt on omien sivujen päivitys jäissä hetken aikaa. Muut työhommat on sitten kunnossa otin loparin Algolilta ja siirryin kokopäivähommiin Alfa Point Oy:lle , Vestekinkin sivut ovat jo ihan kivalla mallilla käykää katsomassa ja antakaa piikivenkatkuista palautetta...

Eipä varmaan kukaan näitä sivuja senkoommin luekkaan, kun kaikki veneilijät rappaa paattejaan, mutta päivitellään nyt vähän jotain.  Kiisken kunnostus on kuumimmillaan ja siitä on sitten juttua luettavissa.

Jos joillain on jotakin kivoja tarinoita, niin voin julkaista niitä täällä, rohkeasti vain yhteyttä.


Kertoilen täällä omista projekteistani ja puuhailuistani, ja vähän muidenkin, jos niiksen tulee, itsellä on nyt toistaiseksi takki tyhjä ja mielellään ottaisin muidenkin projektikertomuksia, tai ihan mitä vain tarinaa vastaan. Rohkeasti vain yhteyttä.Sisältö:
  • Omista veneprojekteistan i kerron omat projektit sivuilla.
  • Myytäviä veneitä sivulla on kuvallisia myynti-ilmoituksia. Haluatko omasi, ota yhteyttä.
  • Työkaluista kerron tällä sivulla, mitä veneenrakentaja tarvii, ja mitä ei, ja mistä niitä saa, ja paljonko ne maksaa.
  • Tököteistä löydät tietoa täältä. Mitä, mihin, miten ja miksi. Tekstin ohessa hyviä linkkejä puuveneen käsittelystä kiinnostuneille.
  • Dieselin huolto sivulla on asiaa moottoreiden huollosta.
  • Navigointinäytöistä kertoilen täällä, niitähän teen nyt työkseni.
  • Veneliikkeden webbisivuja olen ruotinut täällä. Aihe sai kimmokkeen kun kävin katsomassa Maritimin onnettoman surkeita webbisivuja. Käykää katsomassa ja ottakaa opiksi.
  • Linkkisivun olen koonnut tiukalla seulalla, niistä löytyy linkit ainakin hyviin linkistöihin.
  • Jätäthän palautetta sivuistani, rakentavalla sellaisellahan nämä kehittyy.